MOS-Amsterdam-white

 

 

MENU

 

Salad with different shrimps with pickled onion, wild herbs and a vinaigrette with pomegranate.

Salade van verschillende garnalen met ingelegde ui, wilde kruiden en een vinaigrette met granaatappel.

 

Slow cooked codfish with sorrel, green apple and, a chilled broth of watercress and oyster.

Zacht gegaarde kabeljauw met zuring, gekonfijte groene appel en een gekoelde bouillon van waterkers en oester.

Roasted Dutch plaice with salted lemon, smoked bell peppers, and a vinaigrette with curry.

Geroosterde Hollandse schol met gezouten citroen, gerookte paprika, en een vinaigrette met kerrie.

 

Glazed Iberico with a topping of puffed spices, wonton with goose liver and a jus with roasted jasmine.

Geglaceerde Iberico met een topping van gepofte specerijen, wonton met ganzenlever en een jus met gebrande jasmijn.

 

Roast of veal with "mojo" eggplant, grilled fennel, and a sauce bordelaise.

Gebraden kalfslende met “mojo” aubergine, gegrilde venkel en jus bordelaise.

 

Dessert of raspberry, elderberry and coconut.

Dessert van framboos, vlierbes en kokos.

 

 

4 course diner € 55,- // 5 course diner € 62,- // 6 course diner € 69,-

 

All dishes of the menu can be ordered a la carte.

We can also serve a vegetarian menu.
 

Ask our sommelier for an accompanying wine pairing.

 

Lunch menu
 

3 courses € 38,- / 4 courses € 46,-

 

 

À LA CARTE
 

North Sea crab salad with poached egg yolk, kohlrabi, chervil cream and white port reduction. *

Noordzee-krab salade met gepocheerde eidooier, pickled koolrabi, groene appel witte port reductie.*

With caviar supplement € 15,-
 

Lighty-burned sea bass with an ointment of nori, medium dried tuna, smoked eel and wasabi.

Licht gebrande zeebaars met een zalf van nori, medium gedroogde tonijn, gerookte paling en wasabi.

Grilled Coquille with Steak Tartare made of eggplant, vinaigrette with rhubarb and hazelnut. *

Gegrilde Coquille met “steak tartare” van aubergine, vinaigrette met rabarber en hazelnoot.*

 

Roasted red mullet with crispy bacon, spring-peas tartar, sauce of daslook and tarragon.

Geroosterde rode mul met crispy bacon, tartaar van doperwt, saus van daslook en dragon.

 

Mackerel fillet "okonomiyaki" with bonito, roasted leek, sauce with takuan and cherries.

Makreel filet“okonomiyaki” met bonito, geroosterde prei, jus met takuan en kersen.

 

Quail from the plancha with turnip, roasted peach, tagliatelle with summer truffle and fresh almonds.

Kwartel van de plancha met meiknol, gebrande perzik, tagliatelle met zomertruffel en verse amandelen.

 

Crispy baked sweetbread and bbq beef, with palm heart, and a gravy with "poivre lung"

Krokant gebakken kalfszwezerik en bbq rundvlees, met palmhart, en een jus met “poivre long”

 

starter €28,- / main €38,-

 

 

All the dishes can be ordered as a starter € 22,- or as a main course € 30,-
 

* = € 4,- Supplement.

 

Cheese or dessert
 

Burgundy Cheeses € 16,-

Bourgondische kaasjes € 16,-

 

Dessert of strawberries, vanilla and Mastiha € 14, -

Dessert van aardbeien, merengue, vanille en mastiha € 14,-

Taste of passion fruit, chocolate and nougatine € 14,- 

Proeverij van passievrucht, chocolade en nougatine € 14,-