MOS-Amsterdam-white

 

MENU

 

Cocktail of juzu and watercress with thinly sliced hamachi, albacore tuna, eggplant, shiitake and pistachio.

Cocktail van juzu en waterkers met dungesneden hamachi, albacore tonijn, aubergine, shi take en pistache.

 

Chermoula with crispy soft shell crab, celeriac, parsley root and vinaigrette with black garlic.

Chermoula met crispy soft shell krab, knolselderij, peterselie wortel en vinaigrette met zwarte knoflook.

 

Roasted dorade with a broth of miso and shallots, cockles, seaweed and blood orange.

 Gebrande dorade met een nage van miso en sjalot, kokkeltjes, zeewier en bloedsinaasappel.

 

Poached egg yolk with macadamia, cauliflower, goose liver, old Beemster cheese and a gravy with beef marrow.

Gepocheerde eidooier met macadamia, bloemkool, ganzenlever, oude Beemster en een jus met rundermerg.

 

Roasted stew of veal with cavolo nero, grilled mushrooms, potato pancake, and a sauce with jalapeño.

Gelakte kalfssukade met cavolo nero, gegrilde kingboleet, aardappel poffertje, en een jus met jalapeño.

 

Dessert of vanilla, mascarpone, salted caramel, crispy chicken skins and pickled berries.

Dessert van vanille, luchtige mascarpone, gezouten karamel, krokante kippenhuid en ingelegde bessen.

 

4 courses  € 55,-   //   5 courses   € 65,-   //      6 courses   € 73,-

 

The 6-course menu can be expanded with 1 or 2 "surprise" dishes.

7 courses € 81, - // 8 courses € 89, -

 

All dishes of the menu can be ordered a la carte.

We can also serve a vegetarian menu.
 

Ask our sommelier for an accompanying wine pairing.

 

Lunch menu
 

3 courses € 38,- / 4 courses € 46,-

 

 

À LA CARTE
 

Thinly sliced and marinated sea bass with smoked eel, crispy seaweed, coulis of ginger beer and white corn.

Dun gesneden en gemarineerde zeebaars met gerookte paling, crispy zeewier, coulis van gemberbier en witte mais.

 

Hard toasted sweet potato with langoustine, cauliflower, lovage and a cream of poultry liver. *

Hard geroosterde zoete aardappel met langoustine, bloemkool, lavas en een crème van gevogelte lever.*

 

Salad of roasted sauerkraut, candied apple, fennel salami, creme fraiche and grilled octopus, vinaigrette with sherry.

Salade van gebakken zuurkool, gekonfijte appel, venkelsalami,creme fraiche en gegrilde octopus, dressing met sherry.

 

Hake fillet cooked in beurre noisette with bacon, mousseline of la Ratte potato, white port sauce and smoked almonds.

In beurre noisette gegaarde heekfilet met zolderspek, mousseline van la Ratte aardappel, witte port jus en gerookte amandelen. 

 

Roasted Corvina with puffed topinamboer, artichoke, crapaudine beetroot and an hollandaise with black pepper.

Geroosterde Corvina met gepofte topinamboer, artisjok, crapaudine biet en een  luchtige hollandaise met zwarte peper.

 

Roast of beef ribeye with parsnip, potato, grilled celeriac and a sauce with tarragon. *

Gebraden runderribeye met meiknol, gekonfijte aardappel, gegrilde knolselderij en een jus met dragon .*

 

Crispy baked sweetbread and bbq veal, with palm heart, and a gravy with "poivre long”

Krokant gebakken kalfszwezerik en bbq kalfsvlees, met palmhart, en een jus met “poivre long”.

starter €28,- / main €38,-

 

All the dishes can be ordered as a,

starter € 22,- or as a main course € 30,-
 

* = € 4,- Supplement.

 

Cheese or dessert
 

Burgundy Cheeses € 16,-

Bourgondische kaasjes € 16,-

 

Tasting of lychee, black sesame, green apple and sake € 14, -

Tasting van lychee, zwarte sesam, groene appel en sake € 14,-

 

Dessert of chocolate, pineapple, yoghurt and marsala € 14, -

Dessert van chocolade, ananas, yoghurt en marsala € 14,-