MOS-Amsterdam-white

 

 

MENU

 

Lightly roasted sea bass with an ointment of Nori, medium dried tuna, North Sea crab and green apple.

Licht gebrande zeebaars met een zalf van nori, medium gedroogde tonijn, Noordzee-krab en groene appel.

 

Grilled scallops with Dutch asparagus, and a vinaigrette with rhubarb and roasted hazelnut. *

Gegrilde coquille met Hollandse asperge, en een vinaigrette met rabarber en gebrande hazelnoot. *

 

Mackerel with “Oosterschelde” lobster, crostini with green olive, coulis of tomato and a sauce with sea urchin.

Makreel met Oosterschelde kreeft, crostini met groene olijf, coulis van tomaat en een saus met zee-egel.

 

Lukewarm tartar of spring-peas and tarragon with roasted goose liver, cockles and a poached egg yolk.

Lauwwarme tartaar van doperwt en dragon met geroosterde ganzenlever, kokkels en een gepocheerde eidooier.

 

“Captains dinner” bbq beef with new potato, piccalily and a sauce with black pepper. *

“Captains dinner” bbq Runderbavette met Opperdoezer Ronde, piccalily en kapucijners. *

 

Dessert of Merengue, strawberries, vanilla and Mastiha.

Dessert van merengue, aardbeien, vanille en Mastiha. 

 

4 course diner € 55,- // 5 course diner € 62,- // 6 course diner € 69,-

 

All dishes of the menu can be ordered a la carte.

We can also serve a vegetarian menu.
 

Ask our sommelier for an accompanying wine pairing.

 

Lunch menu
 

3 courses € 38,- / 4 courses € 46,-

 

 

À LA CARTE
 

North Sea crab salad with poached egg yolk, kohlrabi, chervil cream and white port reduction. *

Noordzee-krab salade met gepocheerde eidooier, pickled koolrabi, groene appel witte port reductie.*

With caviar supplement € 15,-
 

Fresh salad of different radishes with smoked eel, takuan pastilles and a cream of black sesame.

Frisse salade van verschillende radijsjes met gerookte paling, pastilles van takuan en een crème van zwarte sesam.

 

Roasted dorade with aioli, gingered beef broth,  pickled fennel and ‘Cesina de Leon’.

Gebrande Dorade met aioli, gegeleerde runderbouillon, pickled venkel en ‘Cesina de Leon’.

 

Roasted red gurnard with crispy bacon, miso, avocado, Jasmine and kaffir lime juice.

Geroosterde Rode poon met crispy bacon, miso, avocado, jus van jasmijn en kaffir limoen.

 

Guinea fowl with Dutch asparagus, violet mustard and a sauce with celery.

Parelhoender op het karkas bereid met, Hollandse asperge, jus van grove mosterd en bladselderij.

 

Preparations of lamb with manchego, petit legumes, artichoke and a sauce with nigella seed. *

Bereidingen van lamsvlees met manchego, petit legumes, artisjok en een saus met nigella zaad.*

 

Crispy fried sweetbread of veal with palmhart, cashew nut, puffed white beet and a gravy with “poivre long”.

Krokant gebakken kalfszwezerik met palmhart, cashewnoot, gepofte witte biet en een jus met “poivre long” 

Starter € 28,- / main € 38,-

 

All the dishes can be ordered as a starter € 22,- or as a main course € 30,-
* = € 4,- Supplement.

 

Cheese or dessert
 

Burgundy Cheeses € 16,-

Bourgondische kaasjes € 16,-

 

Dessert of green apple, yogurt and verbena € 14,-

Dessert van groene appel, yoghurt en verbena € 14,-

 

Taste of passion fruit, chocolate and nougatine € 14,- 

Proeverij van passievrucht, chocolade en nougatine € 14,-