MOS-Amsterdam-white

 

MENU

 

Marinated halibut with pickled gherkin, sorrel, smoked herring and a dressing with apple, hazelnut and white grapes.

Gemarineerde heilbot met ingelegde augurk, zuring, spekbokking en een dressing met appel, hazelnoot en witte druif.

 

Thinly sliced and roasted mackerel fillet with crispy corn, springpeas, wasabi and a vinaigrette of yoghurt and juzu.

Dunsgesneden en gebrande makreel filet met crispy mais, doperwt, wasabi en een vinaigrette van yoghurt en juzu.

 

Dutch white asparagus with a sauce of coconut and pandan leaf, cockles, north sea shrimps and a powder made of jasmine.

Hollandse witte asperges met een saus van kokos en pandan blad, kokkeltjes, noordzee garnalen en een poeder van jasmijn.

 

Roasted sea bass with a foam of violet mustard, crumble of pumpkin seeds and a gravy with cabernet sauvignon vinegar.

Geroosterde zeebaars met een schuim van violet mosterd, crumble van pompoen pit en een jus met cabernet sauvignon azijn.

 

Preparations of Dorset lamb with flageolets, roasted peppers and a sauce with fenugreek and laurel.*

Bereidingen van Dorset lamsvlees met flageolets, gepofte paprika en een saus met fenegriek en laurier.*

 

Dessert of strawberry, white chocolate, rhubarb and horseradish.

Dessert van aardbei, witte chocolade, rabarber en mierikswortel.

4 courses  € 55,-   //   5 courses   € 65,-   //      6 courses   € 73,-

 

The 6-course menu can be expanded with 1 or 2 "surprise" dishes.

 

All dishes of the menu can be ordered a la carte.

We can also serve a vegetarian menu.
 

Ask our sommelier for an accompanying wine pairing.

 

Lunch menu
 

3 courses € 38,- / 4 courses € 46,- / 5 courses €54,-

 

 

À LA CARTE
 

Thinly sliced and marinated sea bass with smoked eel, cream of dill, vinaigrette of verjus and cucumber.

Dun gesneden en gemarineerde zeebaars met gerookte paling, creme van dille, vinaigrette van verjus en komkommer.

10 gr. kaviaar supplement €15,-

 

Crispy roasted langoustine with a marshmallow of takuan and cucumber, bonito and a vinaigrette with salted lemon. *

Crispy geroosterde langoustine met een marshmallow van takuan en komkommer, bonito en een vinaigrette met gezouten citroen.*

10 gr. kaviaar supplement €15,-

 

Wild prawns & octopus from the bbq with compote of onions and sweet potato, roasted corn and a Riesling vinaigrette.

Wilde garnaal & octopus van de bbq met compote van ui en zoete aardappel, gebrande mais en riesling vinaigrette.

 

Roasted halibut with salty vegetables, asparagus, laurel beurre blanc, and pickled blackberries.

Geroosterde wilde heilbot filet met laurier beurre blanc, gebrande asperge, codium en ingelegde bramen.

 

Dorade filet with a crust of pecorino and lovage, roasted fennel and a gravy ofred wine and pickles.

 Dorade gegratineerd met een korst van pecorino en lavas, geroosterde venkel en een rode wijn jus met augurk.

 

Roasted sirloin with parsnip, potato, grilled celeriac and a sauce with tarragon. *

Gebraden runder entrecôte met meiknol, gekonfijte aardappel,gegrilde knolselderij en een jus met dragon .*

 

Crispy baked sweetbread and bbq veal, with palm heart, and a gravy with "poivre long”

Krokant gebakken kalfszwezerik en bbq kalfsvlees, met palmhart, en een jus met “poivre long”.

 

All the dishes can be ordered as a,

starter € 22,- or as a main course € 35,-
 

* = € 4,- Supplement.

 

Cheese or dessert
 

Burgundy Cheeses € 16,-

Bourgondische kaasjes € 16,-

 

Dessert of vanilla, mascarpone, salted caramel, crispy chicken skins and pickled berries. € 14, -

Dessert van vanille, luchtige mascarpone, gezouten karamel, krokante kippenhuid en ingelegde bessen. € 14,-

 

Dessert of chocolate, pineapple, yoghurt and marsala € 14, -

Dessert van chocolade, ananas, yoghurt en marsala € 14,-